poniedziałek, 23 lipca 2012

Najprostsze piękno







Najprostsze piękno.
Najprostszy smak.







Ciasto kefirowe

2,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki drobnego cukru
4 jajka
1 szklanka kefiru
1/2 szklanki oleju

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodawać stopniowo przesianą mąkę, proszek, kefir i olej.
Piec w temp. 180 st.ok. 40 minut, do suchego patyczka.



2 komentarze:

  1. wygląda smakowicie :) i jakie proste do zrobienia!
    lubię takie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tę prostotę: do suchego patyczka. Normalnie zacznę piec ciasta. To takie proste, do suchego patyczka... Hurra!

    JolkaM

    OdpowiedzUsuń